Informacije o trgovačkom društvu

Trsat Polo d.o.o. za nakladničku djelatnost
Vladimira Ruždjaka 2c
10 000 Zagreb
OIB: 44574320442
Trgovačko društvo je upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem - MBS broj : 080102473
Porezni broj: HR44574320442
Račun u Adiko banci broj: IBAN: HR2025000091101514337
Iznos temeljnog kapitala društva: 20.000,00 kuna u cijelosti uplaćen u novcu.
Osobe ovlaštene za zastupanje:
Mirjana Juričan, direktor
Vladimir Polić, prokurista

Adresa elektroničke pošte:
trsatpolo@inet.hr
Info telefon:
00385 1 4854392
Cijena poziva i obračunska jedinica naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.
Radno vrijeme telefonskih operatera je radnim danom - od ponedjeljka do petka od 8,30 sati do 15,30 sati.

Vikendom i blagdanima korisnička podrška nije dostupna.

I OPĆE ODREDBE

Nositelj svih prava na Internet stranici www.trsatpolo.hr ( dalje u tekstu : Internet stranica) je trgovačko društvo Trsat Polo d.o.o. Gornji Desinec (Jastrebarsko), Andrije Novosela 23 ( dalje u tekstu Trsat Polo d.o.o.). Internetsku prodaju na Internet stranici obavlja trgovačko društvo Trsat Polo d.o.o. Gornji Desinec, Andrije Novosela 23, OIB: 44574320442 koje je upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem MBS: 080102473. Direktor društva je g. Mirjana Juričan.
Ovaj dokument određuje uvjete i odredbe korištenja ovih Internet stranica te uvjete kupovine proizvoda i usluga na ovoj internetskoj stranici. Ovi Opći uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda i/ili usluga putem internetske prodaje na ovoj Internetskoj stranici te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o kupoprodaji na daljinu između potrošača kao krajnjeg kupca i Trsat Polo d.o.o., te se kao takvi smatraju sastavnim dijelom takvih ugovora. Na ove Opće uvjete primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostali primjenjivi propisi Republike Hrvatske.
Korisnici se pozivaju da se prije kupnje upoznaju s ovim Općim uvjetima te da iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa pravima i obvezama koja iz istih proizlaze. Korištenjem usluge Internet trgovine te svih ostalih pridruženih servisa i stranica na domeni www.trsatpolo.hr smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Općim uvjetima te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju.
Trsat Polo d.o.o. ovlaštena je bez prethodne obavijesti mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cjenike, druge podatke vezane uz internet prodaju kao i sav ostali sadržaj na ovim Internetskim stranicama. Trsat Polo d.o.o. nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na ovim internetskim stranicama.
Na ovim internetskim stranicama nastoji se osigurati točnost informacija, uključujući opise proizvoda i usluga, te ažurnost prilikom promjena cijena proizvoda i usluga. Fotografije i opisi pojedinih proizvoda ne moraju nužno u potpunosti biti identični proizvodu. Nažalost, ponekad može doći do propusta, a za nenamjerne greške u opisu i fotografiji proizvoda Trsat Polo d.o.o. ne odgovara.
Trsat Polo d.o.o. se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi prilikom korištenja ovih Internetskih stranica mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup na Internetsku stranicu i na podacima pohranjenima na istim uređajima ako je šteta nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. niti je odgovorno za bilo kakva oštećenja opreme krajnjeg korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica. Također Trsat Polo d.o.o. je oslobođena svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje ovih Internetskih stranica.
Korisnikom se smatra svaka osoba koja se registrira na ovoj Internetskoj stranici te elektroničkim putem naruči barem jedan proizvod.
Korištenje usluga Internet trgovine na ovim Internetskim stranicama odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Korisnik registracijom potvrđuje da je punoljetna i poslovno sposobna osoba.
Kupnju u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobnih osoba mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe kupnju mogu zaključiti samo uz suglasnost svog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Registracijom se potvrđuje status korisnika u skladu s navedenim.
Uporaba i korištenje internetske trgovine na ovim Internetskim stranicama od strane djece ili maloljetnika odnosno poslovno nesposobnih osoba nije dozvoljena, u protivnome roditelji i/ili skrbnici preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem.
Za postupanje suprotno navedenom Trsat Polo d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.
Sve cijene izražene su u hrvatskoj valuti i sadržavaju PDV po važećoj stopi. U iskazanu cijenu nije uračunat trošak dostave. Važeće su cijene i ostale pogodnosti koje su na snazi na dan zaprimanja narudžbe. Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Izvornik računa korisnik prima prilikom plaćanja odnosno dostave.

II REGISTRACIJA

Uvjet za korištenje internetske trgovine na ovim internetskim stranicama je uspješna registracija Korisnika. U okviru registracije Korisniku će biti ponuđen prihvat ovih Općih uvjeta korištenja, čiji prihvat je preduvjet za korištenje usluga internetske trgovine na ovim internetskim stranicama.
Nakon obavljene registracije na ovim internetskim stranicama te prihvatom ovih Općih uvjeta korištenja, korisnici izjavljuju da su pročitali i razumjeli ove Opće uvjete korištenja, da su s istima upoznati i u cijelosti suglasni s ovdje iznesenim uvjetima i pravilima te pristaju na korištenje internetskih stranica u skladu s njima.
U postupku registracije korisnik je obvezan odabrati korisničko ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku, dostaviti valjanu e-mail adresu te ispuniti podatke o svom prebivalištu odnosno za pravnu osobu podatke o tvrtki, njenom sjedištu i OIB-u. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.
Za kršenje odredbi ovog dijela koji se tiču kreiranja korisničkog računa i registracije korisnika, Trsat Polo d.o.o. zadržava pravo po slobodnoj ocjeni ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.
Trsat Polo d.o.o. preporuča korisnicima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun. Preporuča se da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku korisnici svakako kombiniraju velika i mala slova te brojeve te da svakako upotrijebe lozinku od barem šest znakova. Lozinku se preporuča periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).
Korisnik snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ako dođe do bilo kakve promjene podataka koju je korisnik unio prilikom registracije, mole se korisnici da u što skorijem roku ažuriraju svoj korisnički račun u rubrici Registracija.

III NARUDŽBA

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem dodavanjem u potrošačku košaricu. Proizvodi se smatraju naručenima u trenutku kada korisnik prođe cijeli proces narudžbe, što znači da korisnik mora odabrati način dostave naručene robe, istaknuti adresu na koju želi da mu naručena roba bude dostavljena te odabrati način plaćanja. Potvrdu o prihvatu narudžbe Trsat Polo d.o.o. šalje na e-mail adresu korisnika koju je isti naveo prilikom registracije. Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Trsat Pola d.o.o. na način da odabere način plaćanja i dovrši narudžbu. Ako korisnik ne dobije e-mail o prihvatu narudžbe, moli se korisnik da provjeri nalaze li se proizvodi u košarici te da ponovi proces naručivanja.
Ako je korisnik kao način plaćanja odabrao plaćanje po predračunu, naručena roba će biti isporučena tek nakon što korisnik izvrši uplatu. Nakon što uplata bude izvršena i vidljiva na računu, Trsat Polo d.o.o. će korisniku putem e-maila poslati potvrdu o tome te obavijest o dostavi naručene robe.
Ako je korisnik kao način plaćanja odabrao plaćanje po predračunu, a roba nije plaćena u roku od 72 sata od kreiranja narudžbe, narudžba se automatski poništava.
Ako je korisnik kao način plaćanja odabrao plaćanje pouzećem, Trsat Polo d.o.o. će obavijest o istome poslati korisniku putem e-mail adrese koju je naveo prilikom registracije te tražiti još jednom potvrdu narudžbe klikom na poveznicu.
Povodom sklapanja ugovora, a prilikom preuzimanja robe od strane korisnika, korisniku će biti dostavljeni potvrda o sklopljenom ugovoru odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača ( NN - 41/14, 110/15), ovi Opći uvjeti te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora.
Trsat Polo d.o.o. obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ako Trsat Polo d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirat će korisnika e-mailom radi zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni, osim onih za koje je korisnik kao način plaćanja odabrao plaćanje po predračunu, a roba nije plaćena u roku od 72 sata od kreiranja narudžbe, u kojem slučaju se narudžba automatski poništava.

IV PLAĆANJE

Korisnik se obavezuje naručene proizvode platiti Trsat polu d.o.o. jednim od sljedećih načina plaćanja:

1. Plaćanje po predračunu ( Internet bankarstvo, virman, opća uplatnica)
Korisnik vrši plaćanje prije preuzimanja robe, te će mu roba biti isporučena tek nakon što uplata bude izvršena i vidljiva na računu Trsat Polo d.o.o. Nakon potvrde narudžbe od strane korisnika, Trsat Polo d.o.o. će putem e-maila poslati korisnicima podatke potrebne za plaćanje po predračunu. Nakon što uplata bude izvršena i vidljiva na računu, Trsat Polo d.o.o. će korisniku putem e-maila poslati potvrdu o tome te obavijest o dostavi naručene robe.

2. Gotovinom – pouzećem (vrijedi samo za područje Republike Hrvatske)
Prilikom preuzimanja pošiljke korisnik plaća dostavljaču cjelokupni iznos računa uključujući i trošak dostave te naknadu Hrvatske pošte za slanje novca u visini 1,83% od ukupnog iznosa, a minimalno 5,00 kuna.

3. Kartično plaćanje:
Za naplatu putem Interneta možete se koristiti sljedećim kreditnim karticama: Maestro, MasterCard® i Visa.
 

Izjava o sigurnosti kupovine i naplate

Za sigurnu autorizaciju plaćanja na našim stranicama koristimo usluge našeg partnera T-Com-a i njihovog Pay Way sustava koji osigurava zaštićeno provođenje internetskih transakcija kreditnim karticama.

HT Pay Way je certificirani partner po PCI DSS sigurnosnim standardima najviše kategorije.

Certifikat Level 1 za Payment Gateway / Switch usluge.

 

Sva On-line plaćanja koja se izvrše putem naših stranica izvršavaju se kroz vezu zaštićenu sa 128-bitnom SSL enkripcijom podataka i MD5 algoritmom.
ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).V DOSTAVA

Naručeni proizvodi se na području Republike Hrvatske dostavljaju putem HP ekspres dostavne službe, a u inozemstvo putem paketa Hrvatske pošte.
Korisnici naručene proizvode mogu preuzeti i osobno na adresi Trsat Polo d.o.o. Zagreb, Andrije Novosela 23, Gornji Desinec (Jastrebarsko) i to od ponedjeljka do petka od 08,30 do 15,30 sati.
Cijena dostave na području Republike Hrvatske iznosi 25 kuna (PDV uključen). Ne dostavljamo u inozemstvo.
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 150,00 kuna za područje Republike Hrvatske.
Rok isporuke za područje Republike Hrvatske jest tri radna dana.
U rokove uručenja pošiljaka ne ubrajaju se dan prijema narudžbe, vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese primatelja, vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje Trsat Polo d.o.o., subote i nedjelje, te praznici i blagdani po hrvatskim propisima ( neradni dani i dani kada se ne obavlja uručenje poštanskih pošiljaka).
Za poštanske pošiljke adresirane za primatelje na otocima rokovi uručenja produžuju se za jedan dan, kao i u posebnim zemljopisnim uvjetima ili drugim okolnostima koje utvrđuje Hrvatska regulatorna agencija za mrežnu djelatnost.

VI RASKID UGOVORA, POVRAT I ZAMJENA

Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.
Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog Ugovora, mora obavijestiti Trsat Polo d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka od 14 dana i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu Trsat Polo d.o.o. Andrije Novosela 23 (Gornji Desinec), 10450 Jastrebarsko, telefaksom na 01 4854 392 ili elektroničkom poštom na e-mail adresu trsatpolo@inet.hr, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.
Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.
Ako korisnik jednostrano raskine ovaj Ugovor, Trsat Polo d.o.o. izvršit će povrat novca koji je primljen od korisnika, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je zaprimljena odluka korisnika o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat.
Povrat novca može se izvršiti tek nakon što roba bude vraćena ili nakon što dostavi Trsat Polo d.o.o. dokaz da je robu poslao nazad.
Korisnik je robu dužan vratiti ili je poslati na adresu Trsat Polo d.o.o. Andrije Novosela 23, 10450 Gornji Desinec (Jastrebarsko) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je korisnik uputio odluku o jednostranom raskidu ugovora. Izravne troškove povrata robe snosi sam korisnik. Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju korisnik će biti obaviješten.
Korisnik je dužan prilikom preuzimanja pregledati pošiljku i ako pošiljka ima vanjskih oštećenja, ne zaprima istu nego je odmah vraća dostavljaču uz napomenu da je proizvod oštećen.
Korisnik nema pravo na jednostrani raskid ugovora:
- ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,
- ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,
- ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,
- ako je predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke te
- ako je predmet Ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije odnosno u drugim slučajevima propisanim Zakonom o zaštiti potrošača.

VII REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te sve ostale prigovore korisnik može izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke pošte na e-mail adresu: trsatpolo@inet.hr ili obične pošte na adresu: Trsat Polo d.o.o. Andrije Novosela 23, 10450 Gornji Desinec (Jastrebarsko) ili usmeno putem telefona na broj: 00385 1 4854392.
U slučaju opravdane reklamacije korisniku se omogućuje raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Korisnik ima pravo na zamjenu isporučenih proizvoda u slučaju kada je isporučen proizvod koji nije naručen ili ako je riječ o proizvodu s kvalitativnim nedostacima. Korisnik je dužan takav proizvod zajedno s izvornim računom vratiti neoštećen u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini zajedno s pisanom reklamacijom koja mora sadržavati razlog za zamjenu u roku od 8 dana od dana primitka. U suprotnome Trsat Polo d.o.o. neće moći prihvatiti povrat. Troškove zamjene snosi Trsat Polo d.o.o.

VIII ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Trsat Polo d.o.o. obrađuje osobne podatke u skladu s EU Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima, a klikom na link možete se detaljno informirati o svojim pravima – Zaštita osobnih podataka.