userId: 0
dborderId: 0
items: 0
dbitems: 0

Zaštita osobnih podataka

U nastavku Vas informiramo o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava. Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

Naziv i kontakt podaci voditelja obrade:

Odgovornost za obradu osobnih podataka kupaca Trsat Polo snosi:
Trsat Polo d.o.o.
Vladimira Ruždjaka 2c
10 000 Zagreb
Tel: 01 4854 392
E-pošta: trsatpolo@inet.hr

Kao kupac ili radnik imate pravo dobiti informacije o postupanju s Vašim osobnim podacima i uputiti zahtjeve za ostvarenje Vaših prava.

Za osnovne informacije ili brze ispravke možete kontaktirati našu Službu za korisnike telefonom ili e-poštom. Za sva druga pitanja ili zahtjeve u svezi Vaših osobnih podataka, molimo kontaktirajte naše koordinatore za zaštitu podataka na adresi: trsatpolo@inet.hr

Svrhe i pravna osnova obrade podataka

Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora i za vlastitu uporabu. Obrada se izvodi u skladu s EU Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima.
Vaše osobne podatke obrađujemo kad postavite neki upit, zatražite ponudu ili sklopite ugovor (kupnja, online narudžbu, korisnički profil) u našem webshopu. Ovisno o vrsti zahtjeva ili ugovora, radi se o sljedećim podacima:
Ime i prezime
Adresa
Adresa e-pošte
Broj telefona / faksa
Datum registracije
Datum aktivacije
Roba / usluga

Napomena: pravne osobe upisuju i OIB svoje tvrtke.

Ove podatke spremamo i obrađujemo u našim sustavima u svrhu sklapanja ili izvršenja ugovora s Vama, kao i za ostvarenje vlastitih legitimnih interesa za poboljšanje poslovanja. Podaci su dostupni djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla. Za sklapanje ugovora potrebni su minimalno: ime, prezime, e-mail, adresa, grad, država, poštanski broj i telefon.

Kod kupnji u webshopu e-adresa služi za potvrdu narudžbe, a adresa dostave za isporuku Vaše narudžbe. Ovisno o načinu plaćanja, obrađujemo i bankovne podatke. Bez ovih podataka nije moguće ispunjenje ugovora.
Ako ste registrirani kupac (obrtnici, tvrtke) u našem sustavu blagajničkog poslovanja, Vaši podaci su pohranjeni u centralnu bazu kupaca kako bismo Vam omogućili uplate po ponudama i izdavanje R1 računa. Ovisno o ugovorima i uslugama i drugi Vaši podaci mogu biti dostupni ili razmijenjeni u našem webshopu i korisničkoj podršci.

Dostava proizvoda naručenih u webshopu

Osobne podatke kontakt osobe za isporuku, tj. ime i prezime, adresu isporuke i broj telefona, koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, dajemo našem partneru za logistiku kako bismo pripremili proizvode iz Vaše narudžbe i dostavili ih na adresu prema Vašem zahtjevu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki.
Poslovni partner za logistiku i dostavu je: Hrvatska pošta – HP ekspres

Kolačići i web analitika

Na našem web mjestu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga. Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala. Detaljne informacije o uporabi kolačića i web analitike na našem web mjestu možete pronaći na susjednoj kartici Uporaba kolačića, koja je sastavni dio ove izjave o zaštiti podataka. Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics u oblaku. Sukladno ugovoru s nama i svom članstvu u "Privacy shield" programu suradnje između EU i SAD Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i poduzima tehničke i organizacijske mjere zaštite. Davatelj usluge je:
Google LLC
1600 Amphitheatre Pkwy
Mountain View, California 94043

Registracija i otvaranje profila na TRSATPOLO.HR web mjestu

Za registraciju su potrebni sljedeći osobni podaci: ime, prezime, e-mail, korisničko ime, lozinka, adresa, grad, država, poštanski broj i telefon.
Vlasnik profila može unijeti često korištene adrese ako to želi. Ovi podaci (osim lozinke) i povijest narudžbi u Vašem profilu, dostupni su djelatnicima TRSATPOLO.HR Webshopa i administratorima sustava, ali ih ne koristimo ni u koju svrhu osim za obradu narudžbi koje napravite tim profilom.

Vaš TRSATPOLO.HR profil dostupan je s interneta samo nakon prijave na TRSAT POLO.HR web mjesto s točnim prijavnim podacima, tj. korisničkim imenom i lozinkom. Molimo stoga da u skladu s dobrom praksom čuvate te podatke i koristite sigurne (složene) lozinke.

Primatelji osobnih podataka

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno o vrsti obrade, Vaše podatke dostavljamo sljedećim partnerima:
• dostavne službe, špediteri, poštanske službe, IT partneri isključivo u okviru podrške i održavanja softvera, davatelji softverskih usluga u oblaku, davatelji usluga naplate i banke, dobavljači i izvođači radova

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Vaše podatke čuvamo toliko dugo dok postoji svrha za čuvanje i obradu:
Ugovori i dokumentacija: 10 godina
Rezervacije i narudžbe: 2 godine
Pravna dokumentacija: 6 godina
Zahtjevi za odštetu: 10 godina
Ako za neku vrstu podataka, koji su potrebni za izvršenje kupoprodajnog ugovora, postoji porezna obveza, razdoblje čuvanja proširuje se na 10 godina i u tom je razdoblju obrada tih podataka ograničena. Razdoblje čuvanja počinje krajem kalendarske godine u kojoj je kupoprodajni ugovor ispunjen.

Prava ispitanika

Vezano na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka, imate sljedeća prava koja smo Vam dužni osigurati:
Pravo na pristup
Pravo na ispravak
Pravo na brisanje
Pravo na ograničenje obrade
Prenosivost podataka
Pravo na prigovor
Podnošenje pritužbe nadzornom tijelu

Pravo na pristup

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci te ako se obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama:
• svrsi obrade
• kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ
• primateljima osobnih podataka te ostala prava koja su gore navedena.
Ako se podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o posebnim zaštitnim mjerama. Kada je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.


Pravo na ispravak

Imate pravo ishoditi od nas ispravak, bez nepotrebnog odgađanja, netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

Pravo na prigovor

Ako se obrada osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas. Ako uložite takav prigovor, nećemo više obrađivati Vaše osobne podatke, osim ako dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze interese, prava i slobode ispitanika ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Kontakti: kako možete ostvarivati svoja prava

Molimo kontaktirajte naše koordinatore za zaštitu podataka na adresi: trsatpolo@inet.hr
Za osnovne informacije ili brze ispravke možete kontaktirati našu korisničku podršku telefonom na 01 4854 392 ili e-poštom na trsatpolo@inet.hr
Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

Dopune i izmjene

Ova izjava o zaštiti podataka može se povremeno mijenjati kako bi se uskladila sa stvarnim stanjem i zakonskim propisima. Stoga Vam preporučujemo redovnu provjeru ovih uputa kako biste imali najnovije informacije. Izjava o uporabi kolačića na susjednoj kartici sastavni je dio ove izjave o zaštiti podataka.

Što su kolačići

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web mjestu.
Pomoću kolačića web mjesto pamti vaše radnje i postavke tijekom određenog razdoblja. Svaki put kada korisnik otvori neku stranicu, web poslužitelj može pročitati vrijednosti koje je ranije spremio u kolačićima.
Postoje razne vrste kolačića, a obično se razvrstavaju po trajanju, domeni kojoj pripadaju i namjeni:
Privremeni (sesijski) kolačići se brišu nakon što korisnik zatvori svoj preglednik. Trajni kolačići ostaju spremljeni na korisnikovom uređaju na određeno vrijeme.
Kolačići prve strane su postavljeni od strane poslužitelja domene koja je posjećena. Kolačići treće strane su postavljeni s domene različite od one koju je korisnik posjetio.
Prema namjeni kolačići mogu biti nužni ako potpomažu osnovne tehničke značajke web mjesta, funkcionalni za poboljšanje korisničkog iskustva, analitički za analizu uporabe stranica i marketinški za praćenje interesa pojedinog korisnika.

Kojim kolačićima se koristimo i u koje svrhe

Na našem web mjestu upotrebljavamo nužne kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i analitičkim kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga.
Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala.
Za detaljne informacije molimo otvorite popis kolačića.
Kako možete upravljati kolačićima
U Vašim internet preglednicima možete brisati kolačiće i upravljati općim postavkama spremanja kolačića, ovdje poveznice na upute popularnih preglednika Firefox, Chrome, Safari.
Ako želite upravljati kolačićima s našeg web mjesta, možete isključiti analitičke kolačiće, a ako ne želite prihvatiti kolačiće trećih strana koji se postavljaju na nekoliko naših stranica, možete koristiti alternativne mogućnosti.

Brisanje i upravljanje u postavkama preglednika

Većina web preglednika omogućava potpunu zabranu kolačića ili zabranu kolačića trećih strana. Ako u vašem pregledniku zabranite sve kolačiće, mnoge stranice koje posjetite na internetu neće adekvatno funkcionirati pa tako ni naše. Zabranom kolačića trećih strana povećavate zaštitu od praćenja na internetu, pritom je moguće ograničavanje dostupnosti i kvalitete vanjskih sadržaja, no na našem web mjestu neće biti razlike.

Web analitika domene .trsatpolo.hr

Analitički kolačići i web analitika, odnosno statistički izvještaji koje nam omogućuju, pomažu nam kako bismo naše stranice i sadržaje učinili kvalitetnijim. Ako se iz nekog razloga protivite uporabi naših kolačića u ove svrhe, možete ovdje isključiti tu vrstu kolačića i pobrisat ćemo ih te ih više nećemo spremati na Vašem uređaju dok ih ovdje ponovo ne uključite.

Pregled kataloga i web analitika domene .issuu.com

Statističke izvještaje o pregledavanju naših kataloga koje, uz pomoć analitičkih kolačića prve strane (domene trsatpolo.hr), kreira Issuu Inc, koristimo mi i tvrtka Novena.
S obzirom na to da tu uslugu, tj. domenu, koriste i druge tvrtke za prikaz i analitiku svojih kataloga, Issuu kolačići se ne mogu isključiti na ovaj način. Stoga, ako se iz nekog razloga protivite uporabi ovih kolačića, nudimo mogućnost otvaranja naših kataloga u PDF formatu.

Pregled prodajnog centra (Google karte) i kolačići domene .google.com

Kako bismo našim korisnicima pružili bolji korisnički doživljaj i više informacija, na stranici pregleda pojedinog prodajnog centra koristimo ugrađeni element Google karte. Na tim stranicama Google koristi kolačiće, više informacija možete pronaći na Google stranicama Google pravila privatnosti i Google tehnologije.
Ako se iz nekog razloga protivite spremanju i uporabi Google kolačića pri posjetu ovim našim stranicama, možete koristiti stranicu Prodajni centri na kojoj su prikazane osnovne informacije svih prodajnih centara.

Vanjske poveznice

Korištenjem vanjskih poveznica na našim internet stranicama, npr. društvene mreže ili YouTube, bit ćete preusmjereni na vanjske domene koje mogu koristiti kolačiće, na što nemamo utjecaja. Podatke prikupljene uz pomoć kolačića i sličnih tehnologija na tim domenama ne dobivamo od njihovih vlasnika ili upravitelja.
Za više informacija o korištenim kolačićima i mogućnostima upravljanja, molimo provjerite izjave i pravila o kolačićima na posjećenim domenama.